Nostan kädet ylös, antaudun. Lapaskuu on osaltani ohi. Syy on tässä:

1084697.jpg

Halusin palkita itseäni ja hairahduin ostamaan Jane Sowerbyn Victorian Lace Today -kirjan. Olen pitänyt kirjan malleja mummomaisina ja värejä räikeinä, mutta historiaosuudet houkuttelivat ja koska Hobboksin myyjä ei löytänyt vaikeampia malleja sisältävää yhtä kaunista opusta, lähdin liikkeestä kotiin muutamaa kymmentä euroa köyhempänä. Nyt paria päivää myöhemmin olen täysin myyty.

Aloitin tästä Large rectangle in leaf and trellis pattern with trellis border -mallista ihan vain tuon yllä näkyvän kuvan takia. Se on suorastaan nerokas. Harmi, että kuvan resoluutio ei riitä kunnolla, mutta kirjan lopussa on pari otosta, jotka on jätetty pienemmiksi ja jotka näyttävät painettuna hyviltä.

 1084748.jpg

Vaikka olen täysin ihastunut kirjaan, haluaisin kuitenkin kritisoida erästä seikkaa: Miksi ihmeessä lähes kaikissa kuvissa huivit ovat nuorten mallien päällä? Esimerkiksi itse Jane Sowerby olisi ollut paljon parempi malli. Nyt kauniit ikääntyneet rakennukset ja puutarhat on pilattu 2000-luvun ideaaleilla, jollakin helpolla ja kevyellä. Kirjan huivien idea on täysin päinvastainen uudelle ja kepeälle, ovathan ohjeet historiallisia ja vaativat paljon vaivaa, aikaa ja viitseliäisyyttä. Jane Sowerbyn ihanan harmaat hiukset ja toisenlainen hento olemus olisivat sopineet kirjan henkeen paremmin. Nuoret mallitypyt voivat ostaa huivinsa H&M:ltä, jonka katalogiin he paremmin sopisivat.